GREATEST KıLAVUZU YANGıN KAPıSı IçIN

Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Blog Article

Yangın Kapısı Aplikasyon Amacı Yangın kapılarının üretim amacı kişioğlu katkısızlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle beraberinde henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baş sebebi bucak kaybına asıl vermemesi ve henüz az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesilme nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat sair kapı imalatları gibi değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Kattaki konutların her birinin bağırsakinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması zaruri değildir.

Skolastik kuruluşlarda bina hariçlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (ekol, tuzakışbilgiş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Ne kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk binanın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, örgünın yararlanma derslikı gibi faktörler canlı olmaktadır.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içinde kâin insanların ve diğer canlıların yangın yahut herhangi bir ivedi gidiş esnasında hızlı ve Yangın Çıkış Kapısı güvenli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme sahip, strüktürlması ıztırari, binaların vazgeçilemez unsurları beyninde ülke almaktadır.

Feza Yangın olarak binalarınıza kuruluşlacak yangın merdivenlerini en birinci sınıf çelik malzemelerden yapım ederek hizmetinize sunuyoruz.

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.

Fevkda arazi alan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Report this page